Fahasító - Kiegészítők
 
 

Kiegészítők

Kiegészítők

Mágneses kályhahőmérő (Celsius és Fahrenheit mértékegység, 8,5 x 7 cm) – képen alul
Fatüzelésű és vegyes tüzelésű kályhák, kandallók felületére (fedlap, kályhacső) helyezhető, ahol mágnes rögzíti és mutatja azok felületi hőmérsékletét. A kályhahőmérő nem kötelező tartozéka a kályhának, azonban rendkívül hasznos visszajelzést ad a felhasználónak. Ha alacsony hőmérsékletet mutat, akkor kátrányosodás fordulhat elő, illetve a túlfűtés a kályha és a kémény élettartamát rövidíti le. Használatával megelőzhető a kátrányosodás, a túlfűtés, valamint megfigyelhető a tüzelőanyag fűtőértéke. Kályhaventilátor alkalmazásakor mindenképpen javasolt.

Mágneses kályhahőmérő

Mágneses kályhahőmérő

Mágneses kályhahőmérő

 

Hasítópánt – képen alul
A hasítópánt egy egyszerűen kezelhető segédeszköz, mely gyorsabbá, könnyebbé és biztonságosabbá teszi a tűzifa felhasogatását. A hasítópánt gyakorlatilag egy speciálisan kialakított-, állítható-, erősített-, nagy szakítószilárdságú pánt, mely markolattal is felszerelt, a kényelmesebb használat érdekében.

A hasítópánt alkalmazásának lényege, hogy összetartja, szorosan összefogja a fát (rönk, kugli, hasáb) a hasogatás előtt, közben és utána is. A hasítópánt rögzítését követően a markolat lehetővé teszi, hogy a hasítandó fát kényelmesen a tuskóhoz (fatönk melyen hasogatja a fát), majd a hasogatás végeztével a már felhasogatott fát, az összefogott hasábokat a fatárolóhoz, vagy éppen a tüzelőberendezéshez vigye. Állítani a hasítópánton eközben nem kell.
Hasogatáskor a lehasított hasábok a munka végeztéig a tuskón, illetve a hasítópánt által összefogatva maradnak. Ennek előnye, hogy a lehasított hasábokat nem kell egyenként összeszedni, lehajolgatni értük, illetve amennyiben szükséges a hasáb további hasítása, akkor nem kell újból és újból visszahelyezni a tuskóra. A hasábok, illetve kisebb átmérőjű fadarabok a munka végeztéig szilárdan állnak a tuskón, ezáltal rengeteg időt és energiát takarít meg. Egy erős acélrúgó biztosítja a fahasábok egymáshoz való szorítását, de engedi, hogy hasításkor a fejsze a fába be-, illetve kihatolhasson.

Hasítópánt

Hasítópánt

Hasítópánt

 

Hasítópánt

Hasítópánt

Hasítópánt

A hasítópánt rendkívül masszív, de csak abban az esetben lesz időtálló, ha körültekintően használják. Rögzítse a hasítópántot a hasítandó fa magasságának felénél, vagy egy kicsit lejjebb. A fejszét csapás közben függőlegesen és egyenesen kell mozgatni úgy, hogy a csapás mindig a testhelyzettől viszonyított túlsó oldalon – tehát ne a közvetlen előttünk lévő részen-, vagy a rönk közepétől balra, illetve jobbra érje a fát. A fejszének mindig a rönk peremén belül, a hasítópánttól távolabb eső részen kell becsapódnia. Amennyiben a hasítópántba fejszével belevág, értelemszerűen károsodni fog. Kérjük tekintse meg a videót az alábbi linken, mely bemutatja a megfelelő használatot.

A videót az alábbi linkre kattintva tekintheti meg:
http://www.youtube.com/channel/UCZjWBJqFOHkACE5AtLYLNpg/videos?flow=grid&view=0

Fő termékeink: fatároló, fa tároló, tűzifa tárolás, tűzifatároló, tűzifa szállítás, tűzifaszállító kézikocsi, faszállító kézikocsi, hasítópánt